Παρασκευή, 21 Ιουνίου

Βιβλίο «Ο Πατήρ Συμεών του Έσσεξ»

Bιβλίο «Ο Πατήρ Συμεών του Έσσεξ»,

Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων του βιβλίου «Ο Πατήρ Συμεών του Έσσεξ», ευγενώς προσφερθέντα από τον εκδότη, Ορθόδοξο γαλλόφωνο Σύνδεσμο Αγίου Σιλουανού που εδρεύει στη Γαλλία, θα διατίθενται σε ενδιαφερόμενους πιστούς. Τα έσοδα θα διατίθενται εξ ολοκλήρου για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου και της Εκκλησίας Αγίων Σιλουανού του Αθωνίτου και Αγίου Σωφρονίου της Αγγλίας. Το βιβλίο είναι μετάφραση του γαλλικού πρωτοτύπου που εκδόθηκε προς τιμήν του Γέροντα Συμεών μετά την κοίμησή του. Περιλαμβάνει άρθρα, μελέτες και διαλέξεις του πατρός Συμεών περιστρεφόμενα γύρω από τους δύο μέντορές του, Αγίους Σιλουανό και Σωφρόνιο καθώς και σημαντικές μαρτυρίες πνευματικών του παιδιών. Το βιβλίο διατέθηκε στην Κύπρο και Ελλάδα με τιμή €20 και προσφέρεται σε αυτή την τιμή ή οποιαδήποτε τιμή που επιθυμεί να καταβάλει ο κάθε αγοραστής.

Για παραλαβή του βιβλίου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Παναγιώτη Κληρίδη, μεταφραστή του βιβλίου στα ελληνικά και μέλους της Επιτροπής Ανεγέρσεως του Πνευματικού Κέντρου στο τηλέφωνο 99 663045 ή στο εμαιλ p.klerides@gmail.com. Το βιβλίο θα σας παραδοθεί δια χειρός ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνσή σας.

Λίγα λόγια για τον πατέρα Συμεών. Ελβετός την καταγωγή, προτεστάντης το θρήσκευμα, μετά από μια περιπετειώδη πνευματική αναζήτηση μετεστράφη στην  Ορθοδοξία και εκάρη μοναχός από τον Άγιο Σωφρόνιο, πήγε μαζί του στην Αγγλία το 1959 όπου ίδρυσαν την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ της Αγγλίας. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 2009 στη Μονή του Έσσεξ και ετάφη στην Κρύπτη της Μονής στα δεξιά του τάφου του Αγίου Σωφρονίου. Στενός συνεργάτης του Αγίου Σωφρονίου και μεταφραστής των έργων του στα γαλλικά, άφησε πλούσιο συγγραφικό και ιεραποστολικό έργο, κυρίως στις γαλλόφωνες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, Γαλλία, Ελβετία και Βέλγιο. Ίδρυσε με την ευλογία του Αγίου Σωφρονίου τον Σύνδεσμο Αγίου Σιλουανού και παρέμεινε Πρόεδρος του Συνδέσμου μέχρι την κοίμησή του. Ο Σύνδεσμος έχει πολυσχιδείς δραστηριότητες και ένας από τους κύριους σκοπούς του είναι η σύσφιγξη των σχέσεων των δυτικών Ορθοδόξων με τους εκ γενετής Ορθοδόξους της Ανατολής, Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία κλπ.      

2 Comments

    • Καλησπέρα σας,

      Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας. Για παραλαβή του βιβλίου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Παναγιώτη Κληρίδη, μεταφραστή του βιβλίου στα ελληνικά και μέλους της Επιτροπής Ανεγέρσεως του Πνευματικού Κέντρου στο τηλέφωνο 99 663045 ή στο εμαιλ p.klerides@gmail.com. Το βιβλίο θα σας παραδοθεί δια χειρός ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *